Tocană de cartofi cu ciolan

Tocană de cartofi cu ciolan

...

Scoateți bograciul, vremea e frumoasă, să ne bucurăm de ea :)

Ingrediente:

1 ciolan afumat (1 kg), 3 linguri untură de porc, 50 g țelină, 50 g morcovi, 50 g ceapă, 1/2 kg cartofi, 2 linguri boia, 2 linguri chimen, 1 lingură sare, 1 lingură piper, 1 legătură frunze de pătrunjel, 1 legătură leuștean

Preparare:

Se încinge untura în bograci, după care se călește ceapa și morcovul. Se adaugă ciolanul tăiat cubulețe, se condimentează, se subțiază cu apă și se lasă la fiert până ciolanul se înmoaie. Se curăță cartofii și se adaugă la compoziția cu ciolan. Se adaugă atâta apă, încât să acopere ingredientele. Se fierbe până se înmoaie și cartofii. Se presară cu verdețurile tocate mărunt. Se servește cu rukkola și roșii.

Poftă bună!