Supă cremă de năut cu ras el hanout

Supă cremă de năut cu ras el hanout

...

Ingrediente:

1/2 ceapă, 2 căței usturoi, 100 g morcovi, 150 g năut, 1 lingură pastă tahini, 500 ml lapte, 200 ml crème fraîche, sare, piper, condimente ras el hanut, 100 g cașcaval gruyer, 4 felii pâine prăjită

Preparare:

Se călește ceapa și usturoiul, se adaugă morcovul, pasta tahini și se condimentează după gust. Se subțiază cu laptele și se fierbe timp de 10 minute, după care se zdrobește cu mixerul. dacă compoziția este prea groasă, se mai adaugă puțin crème fraîche și se mai lasă pe foc până la primul clocot. Se servește în bol. Pâinea se prăjește, se pune în bol se presară cu cașcaval și dă la cuptor până cașcavalul se topește.

Poftă bună!