Stridii a la Rockefeller

Stridii a la Rockefeller

...

Stridiile, mâncarea de vis dată de mări!

Ingrediente:

4 buc. stridii, 50 g spanac tocat mărunt, 5 cm praz tocat mărunt, 1 vârf de cuțit anison măcinat, 1 felie șuncă uscată tăiată cubulețe, 1 linguriță crème fraîche, 1 vârf de cuțit piper cayenne, 4 linguri frunze de pătrunjel tocat mărunt, 4 linguri pesmet, sare, piper, 1 kg sare de mare dur pentru prăjit.

Preparare:

Se așează sarea într-o tavă și se încinge în cuptor încins la 200 de grade. Se topește untul în care se adaugă spanacul. Se prăjește până se evapora zeama spanacului. Se adaugă ceapa, pătrunjelul și șunca, după care se mai lasă pe foc timp de 2 minute. Se adaugă pesmetul și crème fraîche și se condimentează. La sfârșit se adaugă stridiile. Compoziția se așează pe sarea încinsă și se dă la cuptor încins la 180 de grade timp de 8 minute.

Poftă bună!