Ingrediente:
2 cepe, 500 g carne de porc, 2 țelină, 200 g ciuperci, 500 g roșii coapte sau 1 conservă de roșii decojite, 50 g ulei de măsline, sare, piper, 1 felie mai groasă de slănină cu carne, 2 linguri ketchup, 1 lingură granule de usturoi, 2 foi de dafin, oregano, busuioc, 1 pungă spaghete, 150 g cașcaval
Preparare:
Se toacă ceapa, ciupercile și țelina. Se amestecă carnea cu slănina, se prăjesc într-o tigaie, apoi se adaugă uleiul de măsline. În untura obținută se călesc, prima dată, legumele, după care se adaugă și carnea. Ingredientele se lasă la fiert aproximativ 30-40 de minute. Dacă se evaporă toată zeama, se adaugă un pahar cu apă și se lasă să fiarbă până la primul clocot. Se adaugă roșiile, se condimentează cu sare, piper, busuioc, oregano, foi de dafin. Se acoperă cu un capac și se lasă la fiert, la foc redus, timp de o oră și jumătate.
Pastele se fierb în apă cu sare. Se acoperă cu sosul și se ornează cu cașcaval ras.
Poftă bună!