Ingrediente:
1 kg cartofi, 1-2 cepe, 100 g măsline verzi fără sâmburi, 1 lămâie, 50 g bacon afumat, 3 foi de dafin, 2 linguri sos de roșii, 2 linguri oțet balsamic, 150 ml supă de pui, 1 pui curățat, 2 linguri ulei de măsline, sare de mare, piper proaspăt măcinat, frunze de pătrunjel pentru ornare
Preparare:
Cuptorul se încinge la 180 de grade. Puiul se taie bucăți mari. Cartofii se taie cubulețe, ceapa și lămâia felii. Se adaugă baconul tăiat fâșii, ceapa, lămâia, măslinele și foile de dafin. Sosul de roșii și uleiul balsamic se omogenizează cu supa de pui și se toarnă pe cartofi. Se așează carnea pe cartofi, se condimentează cu sare și piper și se stropește cu uleiul de măsline. Se dă la cuptor pentru cel puțin 50 de minute, sau până puiul rumenește. Puiul se scoate pe o tavă încălzită și se acoperă cu folie de aluminiu ca să nu se răcească. Se mărește intensitatea căldurii cuptorului la 220 de grade și se mai introduc cartofii pentru încă 10 minute, sau până rumenesc și ei. Carnea se așează înapoi pe cartofi și se ornează cu frunze de pătrunjel.
Poftă bună!