Prăjitură cu cartofi dulci și caramel

Prăjitură cu cartofi dulci și caramel

...

Ingrediente pentru aluat:

100 g unt, 200 g zahăr, 3 ouă, 100 ml lapte, 300 g făină, 400 g cartofi dulci, 1/2 linguriță scorțișoară, cardamom, ghimbir, curcuma

Ingrediente pentru caramel:

100 g zahăr, 2 linguri apă, 50 g unt, 100 ml frișcă

Ingrediente pentru sosul de ciocolată:

100 g ciocolată, 100 g frișcă

Ingrediente pentru cremă:

100 ml frișcă, scorțișoară, miere

Preparare:

Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă, pe rând, ouăle. Se adaugă laptele, praful de copt, condimentele și făina. Se obține o compoziție asemenea aluatului de chec. Se rad cartofii dulci și se adaugă la compoziție. Se tapetează o formă cu hârtie de copt, se toarnă în ea compoziția și se lasă la cuptor încins la 160 de grade timp de 50 de minute.

Pentru sos se pune frișca pe foc și se amestecă cu ciocolata și se amestecă până începe să se îngroașe. Se lasă la răcit. Pentru caramel se topește zahărul în apă, după care se lasă pe foc până primește culoarea dorită. Se adaugă untul și frișca. Se lasă la răcit. Se bate frișca și se amestecă cu scorțișoara și mierea. După ce s-a copt aluatul se împunge cu o lingură de lemn și se stropește cu cele două sosuri. Se lasă la frigider timp de 2 ore. deasupra checului se așează crema, se stropește cu caramel și se presară cu ciocolată rasă.

Poftă bună!