Plăcinte cu mascarpone

Plăcinte cu mascarpone

...

Ingrediente pentru aluat:

500 g făină, 20 g drojdie, 500 ml lapte, 50 g zahăr, 30 g unt, 3 ouă, sare, ulei pentru prăjit

Ingrediente pentru cremă:

1 cutie mascarpone (250 g), 200 ml frișcă, mure

Preparare:

Drojdia se amestecă cu 100 ml lapte călduț și cu puțin zahăr. Se amestecă cu o lingură de făină și se fermentează. Ouăle se separă și se freacă cu sare și restul de lapte călduț. Se adaugă drojdia fermentată și untul topit. În compoziția astfel obținută, se adaugă albușurile bătute spumă. Se lasă la dospit până își mărește dublu volumul. Tigaia specială pentru plăcintuțe se unge cu ulei, se încinge la foc mediu după care se taie în ea compoziția cu ajutorul unei linguri. Se prăjesc ambele fețe.

Pentru cremă se bate frișca și se amestecă cu mascarpone. Se așează într-un dui și se întinde pe plăcintuțe. Se ornează cu mure.

Poftă bună!