Fiind o gospodină începătoare, îmi place să experimentez cu rețete speciale. Această prăjitură a devenit preferata familiei!
Ingrediente pentru blat:
80 g Rama, 80 g zahăr, 200 g făină, 1/2 pachet praf de copt, 1 ou
Ingrediente pentru crema de brânză:
500 g brânză dulce, 150 g zahăr, 1/2 l lapte, 0,5 dl ulei, 1 ou, 2 gălbenușuri, budincă de vanilie
Ornare: 2 albușuri, 2 linguri zahăr
Preparare:
Ingredientele pentru blat se frământă și se așează pe fundul unei forme de tort cu diametrul de 26 cm. Ingredientele pentru cremă se omogenizează cu puțin lapte cu ajutorul mixerului, după care se adaugă toată cantitatea de lapte. Se toarnă pe blat și se dă la cuptor încins la 180 de grade până crema se întărește. Peste crema întărită se întind albușurile bătute spumă cu zahărul și se mai coace încă 10-15 minute.
Se acoperă și se lasă să se răcească sub capac, astfel aburii care se formează cad pe prăjitură ca niște picături, dându-i un aspect foarte special. Se servește după răcire. E un minunat pentru musafiri.
Poftă bună!
Rețetă trimisă de Koncz-Bertics Ilona