Omletă spaniolă

Omletă spaniolă

...

Ingrediente:

4 linguri ulei de măsline, 4 cartofi feliați subțire, 2 cepe feliate subțire, 8 ouă, 1 linguriță boia, piper negru proaspăt măcinat, sare după gust, 2-3 vârfuri de cuțit sos tabasco (important)

Preparare:

Se încinge cuptorul la 170 de grade. Se unge cu ulei o tavă de dimensiunea 22x30 cm. Uleiul se încinge într-o tigaie mare. Cartofii se prăjesc până se înmoaie aproape de tot, apoi se adaugă ceapa și se lasă pe foc până ceapa se călește. Se scoate într-un bol mare și se pune deoparte. Se bat ouăle și se toarnă pe cartofi și ceapă. Se condimentază cu boia, sare, piper și sosul tabasco. Se omogenizează. Compoziția se așează în tavă și se dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute sau până se coace. Se feliază în formă de triunghi (ca o pizza). Se poate prepara cu diverse sortimente de legume.

Poftă bună!