Haioșele mamei mele

Haioșele mamei mele

...

Ingrediente pentru aluat:

640 g făină, 4 gălbenușuri, 1 lingură smântână, 2 linguri oțet, apă minerală cât cuprinde

Ingrediente pentru osânză: 600 g osânză de porc, 240 g făină 

Preparare:

Se curăță osânza, se toacă și se frământă cu 240 g făină. Se frământă ingredientele pentru aluat până obținem o compoziție asemenea aluatului de pâine și până apar bășicile. Se întinde și se unge cu o treime din osânza pregătită înainte. Se împachetează și se pune de-o parte timp de 30 de minute. Se întinde din nou, se unge cu osânză și se împachetează. Procesul se repetă de trei ori. Se umple cu dulceață sau nucă măcinată. Se lasă la cuptor încins la 190 de grade timp de 10 minute, după care se reduce temperatura și se mai lasă la cuptor încă 30 de minute.

Poftă bună!