Ciorbă de varză acră

Ciorbă de varză acră

...

Ingrediente:

250 g carne afumată dezosată, 200 g cârnaț afumat, 300 g varză acră, 1 ceapă mare, 200 ml smântână, 2 linguri ulei, 2 linguri făină, 1 lingură boia, 1 linguriță cimbru, sare și piper după gust

Preparare:

Înainte cu o zi, șunca afumată se așează în apă rece. A doua zi se pune într-un litru de apă și se fierbe la foc redus. Cârnațul se taie felii. Ceapa tocată mărunt se călește în ulei încins după care se dă jos de pe foc și se adaugă boiaua. Se adaugă două linguri de apă, se pune înapoi pe foc, apoi se adaugă și varza acră tăiată mărunt. Se călește câteva minute după care se subțiază cu 500 ml apă. Se condimentează și se lasă pe foc până se înmoaie. După a fiert carnea, se taie cubulețe, se așează înapoi în zeamă și se amestecă cu compoziția de varză. Făina se freacă bine cu smântâna după care se adaugă la ciorbă. Se lasă pe foc până la primul clocot amestecând continuu, se adaugă cârnațul, apoi se la mai lasă pe foc timp de 5 minute.

Poftă bună!