Ciorbă de perișoare

Ciorbă de perișoare

Nici eu, nici familia, nu suntem dependenți de supe și ciorbe, însă cu această ciorbă nu dau greș :)

Ingrediente pentru găluște:

300 g carne tocată (vită sau porc), 1 chiflă înmuiată în apă și stoarsă, 1 ou, sare, piper

Ingrediente pentru ciorbă:

2 linguri untură, 1 ceapă, 1 ardei, țelină, 3 morcovi, 1 gulie, frunze de pătrunjel, cimbrisor, 1 foaie de dafin, chimen, 100 g chiorizo ( tocmai am avut acasă), 200 ml créme fraîche

Preparare:

Carnea tocată se amestecă cu celelalte ingrediente. Uleiul se încinge, ceapa și ardeiul se călesc, apoi se adaugă celelalte legume și chiorizó. Se condimentează și se subțiază cu apă.

Când fierbe, se adaugă găluștele. După ce toate ingredientele s-au înmuiat, se adaugă créme fraîche.

Poftă bună!