Ingrediente:
500 g antricotși gât de vită amestecat, 100 g carne de vită tocată, 500 g fasole roșie, 300 g porumb, 400 ml sos de roșii, 1 ardei roșu, 1 ardei galben, 200-300 ml bere brună, 500 ml supă de carne, 1 ceapă mare, 4 căței usturoi, coriandru proaspăt (opțional), 2 linguri chimen roman, 2-3 jalepano și puțin piper cayenne, 1 lingură cacao fară zahăr sau 2-3 bucăți de ciocolată amăruie, 1 linguriță scorțișoară, ulei de măsline, sare
Preparare:
Se încinge uleiul. Se călește ceapa tocată mărunt și usturoiul tăiat felii, chili tocat și piperul cayanne. Când usturoiul începe să se îngălbenească se adaugă carnea tăiată mărunt, carnea tocată și ardeii. Se lasă pe foc până carnea se închide la culoare. Se adaugă câte o lingură de chimen și oregano, se amestecă bine, se subțiază cu berea și se fierbe la foc redus timp de 15 minute. Se adaugă sosul de roșii, ciocolata (sau cacao), scorțișoara și fasolea. Se subțiază cu supa de carne. Se lasă la cuptor încins la 180-200 de grade până sosul se absoarbe.
Poftă bună!