Bograci cu pătrunjel

Bograci cu pătrunjel

...

Ingrediente:

1,2 kg cotlet de porc cu os, 4 morcovi, 3 buc. pătrunjel, 1 gulie, 3 buc. țelină, 3 cepe mari, 8 cartofi, 1 legătură frunze de pătrunjel, 7 foi de dafin, untură, sare, piper, boia, chimion măcinat

Pentru găluște: 2 ouă, sare, făină

Preparare:

Se topește untura. Când s-a încins, se adaugă ceapa tocată mărunt, ardeiul verde și foile de dafin. Se călesc, după care se adaugă carnea tăiată cubulețe. Carnea se călește până la albire. S condimentează, se subțiază cu apă și se lasă la fiert până carnea se înmoaie aproape de tot. Se adaugă legumele tăiate cubulețe și cartofii. Dacă dorim, se mai poate adaugă puțină apă. La sfârșit se taie în compoziție găluștele obținute din amestecul de ouă, sare și făină.

Se poate servi cu smântână și ardei iute.

Poftă bună!