Pere fierte în vin condimentat cu sos de vanilie

Pere fierte în vin condimentat cu sos de vanilie

...

Ingrediente pentru sirop:

300 ml vin roșu, 5 pere, 2 bețe scorțișoară, 5 buc cuișoare, 2 linguri zahăr, 1 vanilie

Ingrediente pentru sosul de vanilie:

2 gălbenușuri, 1 lingură zahăr, 2 linguri făină, 1/2 litru lapte, 1 zahăr vanilat, 1/2 dl lichior de migdale

Preparare:

Pentru sos se freacă gălbenușurile cu zahărul vanilat. Se adaugă puțină făină, laptele și lichiorul. Se amestecă până se concentrează.

Într-o oală se pune la fiert vinul. Perele se curăță, se taie fundurile ca să stea drepte în oală. Dacă cantitatea de sirop nu acoperă perele, se adaugă apă. Se fierbe 40 de minute, până perele se înmoaie și se colorează.

Poftă bună!