Papanași cu fructe

Papanași cu fructe

...

Un adevărat deliciu :)

Ingrediente:

500 g brânză dulce, 70 g griș, 2 ouă, 1 foaie foietaj, 1 lingură miere, 40 g unt, 200 ml smântână, 3 linguri dulceață de caise, căpșuni, mure, afine

Preparare:

Se frământă brânza, grișul și ouăle. Se lasă o oră la frigider. Foaie de foietaj se taie în formă dreptunghiulară, se unge cu unt, apoi, punând una peste alta 4 straturi, se dă la cuptor încins la 200 de grade până se rumenește. Se stropește cu miere. Din compoziția cu brânză, se taie papanașii și se fierb în apă cu sare clocotită până se ridică deasupra apei. Fructele se taie. Înainte de servire, foile de foietaj se ung cu dulceață de caise, peste ele se așează papanașii și se acoperă cu altă foaie de foietaj. Se ornează fructele tăiate. Dulceața rămasă se amestecă cu smântâna și se așează pe farfurie lângă desert. 

Poftă bună!