Găluște cu caise

Găluște cu caise

...

Ingrediente:

1 kg cartofi, 250-300 g făină, 1 ou, 20 g unt, sare, caise, zahăr cubic, pesmet, 50 g unt, zahăr praf

Preparare:

Cartofii se fierb cu coajă, în apă cu puțină sare. Se curăță și se zdrobesc. Se lasă la răcit. Se adaugă ouăle, sarea, untul, făina și se frământă. Atenție să nu fie nici prea moale, nici prea tare. Caisele se spală. Se așează câte un zahăr cubic în mijlocul caiselor. Aluatul se întinde, se taie pătrățele. În mijlocul fiecăruia se pune jumătate de fruct. Se lipesc cele patru colțuri, după care se modelează găluștele. Se fierb în apă clocotită. Când se ridică la suprafață se mai fierb încă 2-3 minute după care se scot și se dau prin pesmet prăjit în unt. Se servește cu scorțișoară cu zahăr.

Poftă bună!