Ingrediente:
500 g făină, 1/2 plic drojdie uscată, 200 ml apă călduță, jumătate linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 1 lingură untură, 1 șuncă
Preparare:
Se pune șunca în apă rece și se fierbe la foc redus. Se lasă la răcit în zeama proprie, apoi se scoate și se tamponează. Făina se cerne într-un bol. Se face o adâncitură în mijloc în care se toarnă puțină apă călduță, drojdia. Se presară cu puțin zahăr și se lasă să se fermenteze. Ingredientele se frământă timp de zece minute. Dacă aluatul cere, se mai adaugă puțină apă. Se lasă la dospit aproximativ 40 de minute. Se întinde, se așează șunca în mijlocul aluatului. Se împachetează în formă de chiflă. Se pune în cuptor rece la 200 de grade până se coace. După ce s-a copt, se stropește cu apă.
Poftă bună!