Tort pavlova cu banane și căpșuni

Tort pavlova cu banane și căpșuni

...

Ingrediente:

6 albușuri, 7 linguri zahăr, 3 linguri amidon, 2 linguri suc de lămâie, 400 ml frișcă, 150 g căpșuni, 2 banane, 2 lingură miere, zeamă de lămâie, mentă

Preparare:

Cuptorul se încinge la 150 de grade. Albușurile cu sucul de lămâie și zahărul se bat până se obține o spumă foarte tare. Se adaugă amidonul. Cu ajutorul unei forme de tort, se taie un cerc din hârtie de copt pe care se întinde compoziția. Se reduce temperatura cuptorului la 110 grade. Se dă compoziția la cuptor timp de 6070
de minute, după care se stinge focul, iar blatul se lasă la răcit în cuptor. Frișca se lasă 15 minute la congelator, apoi se bate spumă. Frișca se întinde pe blat. Se ornează cu fructe. Se stropește cu lămâie și miere.

Poftă bună!