Tort de cocolată cu fructe

Tort de cocolată cu fructe

...

Chec: 200 g cacao, 200 ml apă, 300 ml frișcă, 450 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță bicarbonat, 1 linguriță sare, 300 g unt, 150 g zahăr, 1 lingură vanilie, 4 ouă, 200 g chips de ciocolată

Cremă: 240 g ciocolată cu 85% conținut de cacao, 20 g frișcă

Reducție: 100 g fructe de pădure, 3 linguri zahăr, 1 scorțișoară, esență rom

Preparare:

Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă, pe rând, ouăle. Se adaugă cacao, făina și restul ingredientelor. Se obține un aluat de chec la care se adaugă frișca. Se dă la cuptor încins la 170 de grade timp de 30 de minute.

Pentru cremă, se încălzește frișca și se amestecă cu ciocolata. Se lasă pe foc amestecând continuu, până se îngroașă. Se lasă la răcit. După răcire se întărește. Fructele se așează în 50 ml apă. Se pune pe foc, se adaugă zahărul, scorțișoara și esența de rom. Se lasă pe foc până apa se evaporă. Checul se taie în două. Pe partea de jos se așează un strat de reducție și jumătate din cremă, se acoperă cu celălalt chec care se acoperă cu ciocolată. Se ornează cu fructe și se stropește cu miere și ciocolată.

Poftă bună!