Tort de ciocolată.. Tort de ciocolată..

Tort de ciocolată.. Tort de ciocolată..

...

Acest tort a fost pregăti soacrei mele cu ocazia zilei ei de naștere. I-a plăcut mult:)

Chec 1: 100 g cacao, 200 ml apă, 300 ml frișcă, 450 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță bicarbonat, 1 linguriță sare, 300 g unt, 150 g zahăr, 1 lingură vanilie, 4 ouă, 200 g chips de ciocolată

Chec 2: 200 g cacao, 200 ml apă, 300 ml frișcă, 450 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță bicarbonat, 1 linguriță sare, 300 g unt, 150 g zahăr, 1 lingură vanilie, 4 ouă, 200 g chips de ciocolată

Cremă: 600 g ciocolată cu 85% conținut de cacao, 400 ml frișcă

Reducție: gem de caise, zeamă de lămâie, vanilie

Preparare:

Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă, pe rând, ouăle, după care cacao, făina și restul ingredientelor. Se obține un aluat de chec obișnuit la care se adaugă frișca. Compoziția se lasă la cuptor încins la 170 de grade timp de 30 de minute. Astfel se prepară cele trei foi.

Pentru cremă, se pune frișca pe foc, apoi se adaugă ciocolate. Se lasă pe foc, amestecând continuu, până se îngroașă. se lasă la răcit ca să se întărească. Gemul se amestecă cu 50 ml apă și se pune pe foc, se adaugă vanilia și lasă să fiarbă până apa se evaporă.

Se unge o foaie cu reducția și cu o parte din cremă, se așează cealaltă foaie, se unge la fel ca prima. Se acoperă cu cea de-a treia peste care se întinde crema rămasă. Se ornează cu bezele.

Poftă bună!