Ingrediente:
Chec 1: 50 g unt, 1 lingură stevia, 3 ouă, 1 lingură făină de dovleac, 3 linguri făină de migdale, 2 linguri cacao, 1 lingură praf de copt, 1 linguriță bicarbonat, 50 ml frișcă
Chec 2: 50 g unt, 1 lingură stevia, 3 ouă, 1 lingură făină de dovleac, 3 linguri nucă măcinată, 2 linguri cacao, 1 lingură praf de copt, 1 linguriță bicarbonat, 50 ml frișcă
Cremă: 240 g ciocolată cu 85% conținut de cacao, 20 g frișcă
Reducție: 100 g fructe de pădure, 1/4 linguriță stevia, scorțișoară, esență rom
Preparare:
Se freacă cu zahărul după care se adaugă, pe rând, ouăle. Se adaugă cacao și făina. Se obține o compoziție omogenă asemenea celui de chec. Se adaugă frișca. Se lasă la cuptor încins la 170 de grade timp de 30 de minute. Pentru cremă se pune frișca pe foc, după care se adaugă ciocolata. Se amestecă până începe să se îngroașe. Se lasă la răcit pentru a se întări. Fructele se pun pe foc în 50 ml apă, se adaugă stevia, scorțișoara și esența de rom. Se lasă pe foc până apa evaporă. Pe unul dintre cele două checuri se așează reducția de fructe și jumătate din ciocolată, se acoperă cu celălalt chec pe care îl acoperim cu ciocolată. Se ornează cu bezele fără zahăr și se presară cu semințe zdrobite de dovleac.
Poftă bună!