Supă chinezească de argint

Supă chinezească de argint

...

Ingrediente:

200 g piept de pui, 200 g creveți, 50 g paste de orez, 20 g ciuperci shitake, 5 cm praz, 2 ouă, 1
legături arpagic, 1 legătură coriandru verde, 5 cm ghimbir proaspăt, 1 boia iute, 1 buc anason stelat, 2 linguri sos soia brun

Preparare:

Se fierbe 1,5 litri apă, se adaugă prazul, ghimbirul, boiaua iute și anisonul stelat. Se fierbe timp de 20 de minute. Pieptul de pui se taie cubulețe. Ciupercile shitakese lasă la înmuiat în apă fierbinte cu sare. Se prăjește carnea de pui și creveții, apoi se adaugă și ciupercile. Se subțiază cu supa preparată anterior și se adaugă sos de soia. Se bat ouăle,după care se adaugă la supă. Supa se servește cu pastele înmuiate în apă fierbinte și se ornează cu arpagic și coriandru.

Pofta bună