Ruladă de porc cu rizotto

Ruladă de porc cu rizotto

...

Ingrediente:

100 g orez bob rotund, 1 l supă de legume, 2 buc. ceapă, 2 căței usturoi, 1 vârf de cuțit șofran, 50 ml ulei de măsline, 70 g parmezan, foi de dafin, 50 ml vin alb, 50 ml crème fraîche,  sare, piper, unt cât o nucă

1 cotlet de porc, 100 g parmezan, 5 felii șuncă de parma

Preparare:

Se călesc bucățile de ceapă în puțin ulei, după care se adaugă usturoiul. Se adaugă orezul și se condimentează. Se subțiază prima dată cu vin alb, apoi, treptat, cu supa de legume. Se lucrează la foc redus căci, pentru a obține un pilaf bun, orezul trebuie să fiarbă 40 de minute. Când orezul e gata, se adaugă crème fraîche. După primul clocot se adaugă și parmezanul. Se ia de pe foc și se adaugă untul.

Se întinde carnea, se condimentează, se presară cu parmezan și se acoperă cu șunca. Se rulează, apoi se leagă pentru a nu se desface. Se prăjește puțin în unt după care se dă la cuptor încins la 200 de grade timp de 20 de minute. Se servește în farfurie adâncă la fundul căreia se pune orez ce se acoperă cu felii de carne.

Poftă bună!