Pui cu pătrunjel și paste de casă

Pui cu pătrunjel și paste de casă

Pui cu pătrunjel și paste de casă

Ingrediente:

3 pulpe de pui, sare, piper, 5 caței usturoi, 3linguri ulei de măsline, 2 linguri făină, 1 păhărel vin alb sec, 1 legătură mare de pătrunjel, 3linguri smântână

Mod de preparare:
Pulpele se curăța, se sărează, piperează.Usturoiul se curăță și se toacă mărunt, uleiul de masline și untul se topesc într-un vas mare. Pulpele se prăjesc pe ambele părti câte 3-4 minute, apoi se scot din untură. Se pune usturoiul și se prăjește. Usturoiul moale se presară cu făina, se adaugă vinul și între timp se amestecă. La foc mare se evaporă alcoolul.

Se pun din nou pulpele, se adaugă apa și pătrunjelul mărunțit. Se fierbe la foc mare apa cu vinul din compoziție, apoi se dă la foc mic și pulpele acoperite se fierb 50 minute. Dacă zeama pare a fi multă se fierbe din ea, se adaugă smântână, până la un clocot se mai lasă să fiarbă.

Poftă bună!