Prăjitură cu Guinness și ciocolată

Prăjitură cu Guinness și ciocolată

Mai delicios desert nici nu trebuie!

Ingrediente pentru aluat:

168 g unt, 310 g zahăr, 90 g zahăr brun, 180 ml smântână, 1 linguriță esență de vanilie, 3 ouă, 260 g făină, 70 g  cacao, 1 linguriță praf de copt, 1/2 linguriță sare, 240 ml bere Guinness

Ingrediente pentru sosul de ciocolată:

400 ml lapte condensat, 400 g ciocolată amăruie, 60 ml bere Guinness

Ingrediente pentru cremă:

400 ml frișcă, 60 ml bere Guinness, 58 g zahăr pudră, 29 g  cacao,  1/2 linguriță esență de vanilie, ciocolată rasă

Preparare:

Se amestecă berea cu smântâna. Se amestecă făina cu praful de copt și bicarbonatul, după care se cerne. Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă, pe rând, ouăle. Se adaugă, în compoziția cu unt, cacao, iaurtul și făina. Se obține o compoziție asemenea aluatului de chec. Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și se lasă la cuptor încins la 170 de grade timp de 35 de minute.

Pentru sos se pune pe foc laptele condensat, apoi se adaugă ciocolata și berea. Se amestecă până începe să se îngrașe. Se lasă la răcit.

Se bate frișca, se adaugă cacao, iar apoi restul ingredientelor.

După ce s-a copt aluatul se împunge cu o lingură de lemn și se stropește cu sosul. Se lasă la frigider timp de 2 ore. deasupra checului se așează crema și se presară cu ciocolată rasă.

Poftă bună!