Ingrediente:
500 g făină, jumătate pachet drojdie uscată, 200 ml apă călduță, jumătate linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 3 linguri untură, 100 g șuncă, 3 linguri pireu de roșii, 1 legătură busuioc, cașcaval
Preparare:
Făina se cerne într-un bol. Se face o adâncitură în mijloc în care se toarnă puțină apă călduță și drojdia. Se presară cu puțin zahăr și se lasă să se fermenteze. Ingredientele se frământă timp de zece minute. Dacă aluatul cere, se mai adaugă puțină apă. Se lasă la dospit aproximativ 40 de minute, apoi se împarte în atâtea bucăți, câte plăcinte dorim să facem. Se taie bucăți ingredientele pentru umplutură și se amestecă. Bucățile de aluat se întind, se umple fiecare cu umplutură, după care se rulează. Se prășesc în ulei.
Poftă bună!