Paris brest cu spumă de căpșuni și sos de ciocolată

Paris brest cu spumă de căpșuni și sos de ciocolată

...

Ingrediente:

125 ml lapte, 125 ml apă, 110 g unt, 140 g făină, 5 ouă, 1 vârf de cuțit sare, 1 lingură zahăr, 200 ml frișcă, 100 g căpșuni, zeamă de lămâie, migdale, sos de ciocolată

Preparare:

Se amestecă apa cu laptele, apoi se adaugă untul, zahărul și sarea. Se fierbe după care se adaugă făina. Se amestecă până se omogenizează. Când se dezlipește de peretele vasului se ia de pe foc și se amestecă continuu până se răcește. Se adaugă, pe rând, ouăle. Compoziția se așează într-un sac de ornat și se modelează cocoloașe pe o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanță de 3 cm una de alta. Se presară cu migdale. Se dă la cuptor încins până se rumenesc.

Pentru cremă se bat 200 ml frișcă, se adaugă căpșunile tăiate bucăți și zeama de lămâie.

aluatul se taie în două și se umple cu crema. Se stropesc cu sos de ciocolată.

Poftă bună!