Papricaș de pui cu găluște

Papricaș de pui cu găluște

Preferata mea :)

Ingrediente:

1 pui mai mare ,1 ceapă mare, 2 căței de usturoi,1 ardei gras verde, 2 linguri ulei, 1 linguriță boia, 400 ml smântână, 3 ouă,1 linguriță sare, 150 g făină

Preparare:

Puiul spălat bine, se taie bucăți. Ceapa curățată se toacă mărunt. Se curăță ardeiul, se decojește și se taie mărunt.

Se călește ceapa în ulei fierbinte timp de 1 minut, după care se acoperă și se lasă la rumenit. Se ia cratița de pe foc, se adaugă boiaua, se subțiază cu 100 ml apă, se condimentează și se lasă la foc potrivit timp de 2-3 minute. Se adaugă carnea de pui, ardeiul gras, se acoperă și se fierbe la foc mic până se înmoaie. După ce s-a înmuiat carnea, se adaugă smântâna și se mai lasă la foc mic încă 4-5 minute.

Pentru prepararea găluștelor se fierb 3 litri de apă cu o lingură de sare. Se bat ouăle cu sarea, după care se amestecă cu făina și se omogenizează. Deasupra vasului cu apă clocotită se așează instrumentul de făcut găluște cu ajutorul căruia se pot modela ușor găluștele. Carnea se așează într-un bol preîncălzit, se acoperă cu sos și se ornează cu frunze de pătrunjel.

Poftă bună!