Lazagne de Calabria

Lazagne de Calabria

...

La Melicucco am mâncat pentru prima dată lasagne autentică.....a fost foarte, foarte gustoasă:)

Ingrediente pentru sos:

1 ceapă, 250 g carne de porc, 250 g carne de vită, 2 morcovi, 1 țelină, 500 g roșii bine coapte sau 1 conservă de roșii decojite, 50 g ulei de măsline, sare, piper, slănină cu carne, 1 cutie crème fraîche, busuioc prospăt, 2 ouă fierte 

Ingrediente pentru sosul bechamel:

100 g unt, 10 linguri făină, 1 l lapte, nucșoară măcinată, sare

Preparare:

Ceapa, morcovul și țelina se toacă cu mixerul, apoi se adaugă carnea de porc și de vită. Slănina se toacă mărunt și se pune în tigaie cu perete înalt. Se prăjește, după care se adaugă uleiul de măsline. Se călesc legumele în ulei, apoi se adaugă carnea. Se lasă pe foc aproximativ 30-40 de minute. Dacă se evaporă toată apa se subțiază cu un pahar cu apă și se lasă pe foc până la primul clocot. Se adaugă roșiile, se condimentează cu sare și piper, se acoperă cu un capac și se lasă pe foc redus timp de o oră și jumătate. După aceea se adaugă crème fraîche și busuiocul tocat mărunt. Până se face sosul se pregătește sosul bechamel.

Se topește untul și se amestecă cu făina. După ce s-a omogenizat se adaugă, treptat, laptele amestecând continuu, apoi se fierbe la foc redus timp de 10-15 minute amestecând cu telul până se îngroașă. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară.

Se întinde un strat de sos lasagne care se acoperă cu aluat lasagne. Atenție ca foile să nu se atingă pentru că în acest caz aluatul va rămâne tare. De asemenea, atenție ca tava să fie acoperită în întregime. Se întâmplă ca foile să fie rupte, dar se pot folosi, nu va avea afect asupra rezultatului. Foile se ung gros cu sos bechamel, se acoperă cu sos și câteva felii de ouă. Se presară din abundență cu parmezan. Se repetă procesul până se termină foile. Cele două sosuri rămase se amestecă și se așează pe ultimul strat de aluat. Se presară cu cașcaval și se dă la cuptor încins la 180 de grade până se rumenește (aproximativ 60-75 de minute).

Poftă bună!