Icre și somon afumați în sos alb de roșii și jeleu de roșii galbene

Icre și somon afumați în sos alb de roșii și jeleu de roșii galbene

...

Pentru 4 persoane

Ingrediente pentru sosul de roșii

400 g roșii, sare

Se toacă roșiile și se așează în strecurătoare tapetată cu fașă. se lasă timp de 2 ore la frigider să se scurgă, după care presează și restul de zeamă.

Ingrediente pentru ceapa cu oțet:

100 g ceapă, 4 linguri oțet balsamic alb, 1 lingură îndulcitor

Se fierbe ceapa, zahărul și oțetul. Se lasă pe foc până se înmoaie puțin.

Ingrediente jeleu de roșii galbene:

2 roșii galbene, 1 gelatină

Se toacă roșiile și se așează în strecurătoare tapetată cu fașă. se lasă timp de 2 ore la frigider să se scurgă, după care presează și restul de zeamă. Gelatina se 

înmoaie în apă rece, după care se adaugă la zeama de roșii. Se lasă timp de 3 ore la frigider.

Ingrediente:

2 ouă, 4 feluri de icre (după gust), 100 g somon afumați, mărar, frunze de pătrunjel, salată verde, roșii, pâine cu conținut redus de carbohidrați

Preparare:

Roșiile se opăresc, apoi se decojesc. Se fierb ouăle. Creveții se taie cuburi. Într-o farfurie se tornă puțin sos alb de roșii, se așează ceapa, ouăle, creveții și icrele. Se ornează cu verdețuri.

Poftă bună!