Ingrediente pentru homar:
1 homar mai mare, 3 felii ghimbir, 1 legatura patrunjel, 2 morcovi, 1 telina, sare, piper, 2 catei usturoi, praz
Ingrediente pentru sos:
50 gr unt, 1 ceapa mai mica, 2 catei usturoi, sare, piper, nucsoara, smantana pentru gatit
Ingrediente pentru spanac:
200 gr spanac, 2 catei usturoi, sare, piper, nucsoara
Mod de pregatire:
Se spala homarul, intr-un vas se pun toate ingredientele la fiert. Cand supa incepe sa fiarba, punem si homarul si fierbem 20 minute. Se scote din apa si se limpezeste cu apa rece. Se curata cu foarfeca si se aseaza pe farfurie doar carnea.
Pentru sos se prajeste ceapa si usturoiul, se condimenteaza si se adauga smantana. Se ia de pe foc si se adauga untul.
Spanacul se caleste putin in ulei si se poate servi.
Pofta buna!