Este soluția ideală pentru a ne scăpa de cornulețele uscate. Se poate prepara și cu alt soi de carne.
Ingrediente pentru gofri:
500 g ornulețe cu cașcaval, 50 g corn, 300 ml lapte, 1 ou, sare, piper, 50 g bacon, 2 buc, ceapă verde
Ingrediente pentru carne:
1 kg costiță de vită, 3 foi de dafin, 10 boabe piper, 2 linguri sare, 5 căței usturoi
Sos:
2 linguri boia afumată, 1 linguri sos tabasko, 1 lingură chimen, 40 ml sos de roșii, 1 lingură zahăr, sare, piper, 2 linguri ketchup
Ingrediente:
2 ouă fierte, 100 g salată rukkola
Preparare:
Se înmoaie cornulețele cu cașcaval în lapte călduț, se condimentează, apoi se adaugă ouăle ceapa și baconul. Se pune deoparte puțin, apoi se amestecă bine. Se încinge aparatul pentru gofri și se prăjesc.
Se așează într-un vas mare carnea de vită, se adaugă toate ingredientele și se fierbe până carnea se desprinde de os (aproximativ 6 ore). Se scoate din zeamă și se toacă mărunt. Se prepară sosul: toate ingredientele se așează într-un vas și se fierbe. Carnea se așează într-o tigaie, se acoperă cu sosul și se amestecă.
Se așează gofri pe farfurie, se acoperă cu carne. Se ornează cu salată verde și ouă.
Poftă bună!