Fougasse cu șuncă și cimbrișor

Fougasse cu șuncă și cimbrișor

...

Ingrediente:

1/2 kg făină, 1/2 pachet drojdie uscată, 200 ml apă călduță, jumătate linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 100 g șuncă, 1 linguriță cimbrișor, 50 ml lapte

Preparare:

Făina se cerne într-un bol. În mijlocul făinii se face un gol în care se toarnă puțină apă, se adaugă drojdia, se presară cu puțin zahăr, după care se lasă la dospit. Ingredientele se frământă (cu aparatul) timp de 10 minute. În caz că aluatul cere, se mai poate adăuga puțină apă. Se lasă la dospit până aluatul crește dublu. Se formează, se taie puțin în mijloc, apoi în extremități. Se stropește cu lapte și se presară cu șuncă și cimbrișorul. Se lasă la cuptor încins la 200 de grade timp de jumătate de oră.

Poftă bună!