Cremă pe aburi cu rachiu de trandafiri și sos de mere

Cremă pe aburi cu rachiu de trandafiri și sos de mere

...

Ingrediente:

200 ml frișcă 1 ou, 2 gălbenușuri, 2 linguri îndulcitor, 2 linguri rachiu de trandafiri, 1 lingură măr, condimente pentru vin fiert, 100 ml vin alb

Preparare:

Formele se stropesc cu unt. Frișca, rachiul și îndulcitorul se pun pe foc (Temperatura maximă să nu depășească 50 de grade). Ouăle se bat după care se adaugă la compoziția cu frișcă după ce aceasta s-a răcit. Compoziția se toarnă în forme. Se așează într-un vas înalt astfel încât să se poată turna apă la fund, după care se lasă la cuptor încins la 160-170 de grade timp de 30 de minute. După ce s-au răcit se scot din vas și se servesc.

Pireu de mere: Se curăță merele, după care se așează într-un vas și se lasă la fiert. se adaugă condimentele pentru vin fiert, îndulcitorul și vinul. Se lasă pe foc până zeama se evaporă.

Poftă bună!