Coșulețe cu brânză dulce și bucăți de fructe ...

Coșulețe cu brânză dulce și bucăți de fructe ...

...

Ingrediente pentru aluat:

300 g făină, 200 g unt, 1 gălbenuș, 50 ml lapte, 1 lingură zahăr pudră

Ingrediente pentru cremă:

200 ml frișcă, 200 ml lapte, 1 ou + 4 gălbenușuri, 50 g zahăr

Ornat:

căpșuni, afine, pepene galben

Preparare:

Se omogenizează cu mixerul untul cu făina, după care se adaugă toate ingredientele uscate. Se adaugă treptat laptele. Se freacă până compoziția se leagă. Atenție ca untul să nu fie rece și să se lucreze repede. Aluatul se lasă timp de 30 de minute la frigider. Se așează în coșulețe.

Se încălzește la 50 de grade laptele  și frișca. Se freacă ouăle cu zahărul, după care se adaugă, treptat, laptele cu frișcă. Se toarnă peste coșulețe și se lasă la cuptor încins la 150 de grade până se coc. După răcire, se ornează cu fructe.

Poftă bună!