Ingrediente pentru carnea de hamburger:
500 g carne de porc tocată, sare, piper, cașcaval gruyer, 1 ou, semințe de susan
Ingrediente pentru chifle:
500 g făină, jumătate pachet drojdie uscată, 200 ml apă călduță, jumătate linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 3 linguri untură
Preparare:
Făina se cerne într-un bol. Se face o adâncitură în mijloc în care se toarnă puțină apă călduță și drojdia. Se presară cu puțin zahăr și se lasă să se fermenteze. Ingredientele se frământă timp de zece minute. Dacă aluatul cere, se mai adaugă puțină apă. Se lasă la dospit aproximativ 40 de minute, apoi se împarte în atâtea bucăți, câte chifle dorim să facem. Carnea pentru hamburger se modelează fără condimente, se presară cu sare și piper, după care se prăjesc la gril. Chiflele se umple cu carnea și cu cașcavalul. Chiflele se ung cu ouă și se presară cu semințe de susan. Se lasă la cuptor încins la 19 grade timp de 30 de minute, până se rumenesc.
Poftă bună!